Yogaprotocol

Wees op tijd voor de les, verstoor de les niet door te laat te komen(ook al is dit maar 5 minuten). Als je toch te laat bent, wacht dan even tot de meditatie is afgelopen en zorg ervoor dat je zo zachtjes mogelijk binnenkomt en zo snel mogelijk op je mat zit zonder iemand te storen.

Gebruik je laatste maaltijd tenminste 3 uur voor je les. Het is beter een lege maag te hebben. Als het nodig is doordat bv. je bloed-suikerspiegel omlaag gaat, eet dan iets lichts zoals yoghurt, een banaan of een licht soepje.

Zorg ervoor dat je fris bent voor de les en draag schone kleding. Door yoga ben je ontvankelijker voor bv. geur dus dit kan verstorend werken.

Ga naar het toilet voor de les en niet tijdens. Bedenk dat iedere keer als je het matje verlaat je eigenlijk weer opnieuw moet beginnen.

Probeer niet te veel water te drinken tijdens de les want dat koelt je lichaam af waardoor de reinigende werking van de yoga vermindert.

Je hebt niets anders nodig in de studio dan je tomeloze inzet, je yogamat en eventueel een handdoek. Neem geen mobiele telefoons, tassen, jassen en schoenen mee de studio in.